Най - красивите сгради в света - 1 част

Как си представяте Вашия съвършения дом? Класическа къща, разположена в някое малко и красиво градче. Или може би модерен апартамент с изглед към морето? Истината е, че съвременната архитектура и дизайн ни предоставят хиляди възможности. Можем да пресъздадем Вашите мечти и да ги изградим до най-малкия детайл.


Но в тази статия няма да Ви говорим какво трябва да направите, за да се сдобиете с перфектното жилище. Вместо това ще Ви представим част от нашето вдъхновение. Едни от най-красивите сгради в света, впечатлили ни с изящната си архитектура.

Тадж Махал е една от перлите на света. Белият мраморен дворец е разположен в Агра, Индия. Бил е построен през далечната 1632 година, но и до днес много хора го смятат за най-добрия пример на моголската архитектура. Той е перфектната комбинация от елементи на ислямската, персийската и османската архитектура.

Замъкът Нойшванщайн се намира близо до Фюсен в югозападна Бавария, Германия. Дворецът е бил поръчан от Людвиг 2 като знак на добра воля и почит към Ричард Вангер. Сградата е била предназначена за личното убежище на краля. Архитектурата е впечатляваща и всеки един детайл е изпипан и до най-малката подробност.

С това ще приключим тази част от статията. Надяваме се да Ви е било интересно и да се се насладили на красотата на архитектурата от миналото. Очаквайте скоро и втората част на статията, където ще Ви представим още 3 наши любими сгради.