Предимства на плоските покриви

Домът не е просто място, в което живеем. То е изградено от идеи, мечти и копнежи. Затова много хора при проектирането на своята къща се водят преди всичко от мечтаната визия. И се затрудняват с избора на покрива.

В тази статия ще Ви споделим защо здравия и стабилен покрив е от голямо значение за всеки дом. И ще Ви споделим какви са предимствата на плоските покриви.

Плоският покрив е архитектурно решение, което често се използва от архитектите при проектиране на къщи с модерен дизайн. Този вид покрив има минимален наклон, който е между 2 и 5 градуса. В повечето случаи носещата конструкция е направена от много дебела стоманобетонна плоча.

Плоските покриви се изработват от сравнително леки материали, което ги прави подходящи за монтаж върху всякакви конструкции.

Какви са предимствата на плоските покриви?

Няма наклонени тавани и скосове.

При скосените покриви присъстват множество скосове на последния етаж, което ограничава височината на мебелите. Докато при плоските покриви такива скосове липсват. Това Ви дава възможност да поставите обзавеждане с желаната височина без да ограничавате вдъхновението си.

Модерна архитектура и дизайн.

Плоските покриви не само разширяват жилищното пространство, но и Ви позволяват да използвате пространството на покрива според нуждите си. Искате да имате грамадна тераса или място за партита? А защо не и да поставите барбекю и градински мебели?

Плоските покриви Ви дават множество възможности. Например можете да направите зелена градина или кътче за релакс и почивка.

Безопасен и лесен за поддръжка.

За разлика от другите видове, на плоските покриви всеки може да се качи без да се притеснява за безопасността си. Те са и по-лесни за ремонт и поддръжка, защото при възникване на проблем няма нужда да търсите майстори с алпинистко оборудване.

Това са само някои от предимствата на плоските покриви. Свържете се с нас на телефон: 0887 259 485 , ако искате да реализирате идеите си за мечтания дом.